O NAMA

Naša priča započela je kada su se jednom ispreplele tri strasti. Strast prema prirodi, strast prema lovu i strast prema kulinarstvu.

 

KRU_0459Dugi niz godina trebao je proći kako bi se priče o prirodi, lovu i kulinarstvu nadovezale jedna na drugu i pritom izgradile jednu misao. Misao koja se, u kuhinji, postupno razvijala u ideju. Promatrajući kako se vrhunska sirovina divljači, uz pomoć tradicionalnih receptura s daškom modernog, lagano transformira u različite delicije, ideja je postala projekt. Finalnu dozu entuzijazma, koja nam je pomogla da projekt s papira prenesemo u stvarnost, dobili smo onoga trenutka kada smo uspjeli proizvesti trajne salame od divljači iznimne kvalitete i to u nekontroliranim uvjetima fermentacije i sušenja. Tada smo odlučili izgraditi proizvodni pogon s komorama za fermentaciju i sušenje kako bi dobili kontrolirane uvjete proizvodnje.

Proizvodni pogon odlučili smo smjestiti u Čazmi. Prva misao vodilja za odabir baš te lokacije bila je zemljopisnog karaktera budući da je Čazma okružena lovištima. No, kako je vrijeme odmicalo, shvatili smo da smo imali sreće naći se baš u ovakvom okruženju i to zbog činjenice da je naš poslovni pothvat dočekan izrazito srdačno od strane domaćina. Nakon opsežnog poslovnog plana, svih ishođenih dozvola i zatvorene financijske konstrukcije sredinom 2012.g. krenuli smo u izgradnju pogona koji je dovršen u studenom 2013.g.

Podaci o tvrtki :
Tvrtka : Gastral Natura d.o.o.
Osnovna djelatnost : Za trgovinu i usluge
Pravni oblik : Društvo s ograničenom odgovornošću
OIB : 51023706342
Temeljni kapital : 1.513.400,00 kn
Žiro račun : HR4724880011100132755 (IBAN HR)
Sjedište : Franje Vidovića 59 d, 43240 Čazma, Bjelovarsko-Bilogorska Županija.
Pogon : Franje Vidovića 59 d, 43240 Čazma, Bjelovarsko-Bilogorska Županija.

Naš zadatak je uvijek biti u službi kupaca što znači osiguranje vrhunske kvalitete proizvoda i upravo iz tog razloga pomno biramo svakog dobavljača. Na listi naših dobavljača nalaze se isključivo tvrtke koje imaju izgrađen sustav kvalitete. Tako ostvarujemo zatvoreni krug u kojem niti jedan element ne smije biti van zadanog plana.
Kontrola kvalitete, te mjere kontrole potencijalnih rizika provode se kroz cijeli proizvodni proces. Postignuti pozitivni rezultati ne predstavljaju konačan cilj, već nas potiču na :
• stalno preispitivanje i usavršavanje proizvodne tehnologije
• ostvarivanje vrhunskih sanitarnih uvjeta
• održavanje i njegovanje provjerenih receptura
• konstantno provjeravanje zadovoljstva kupaca naših proizvoda

 

Kvaliteta i sigurnost proizvoda su najvažniji ciljevi koje smo si trajno zadali – to je način našeg razmišljanja i djelovanja u svim segmentima proizvodnje. U smislu ostvarenja tog cilja, te sukladno zakonskim propisima i zahtjevima tržišta, uspostavili smo i certificirali integrirani sustav, temeljen na zahtjevima norme ISO 9001:2008. Poslovanje u skladu sa zahtjevima ove međunarodne norme je opće prihvaćen način rada kojim osiguravamo sadašnjim i budućim kupcima (ili partnerima) očekivanu kvalitetu proizvoda ili usluga.
Budući da se bavimo proizvodnjom hrane, od iznimne nam je važnosti svaki segment proizvodnje kao i definiranje određenih kritičnih točaka unutar samoga procesa. Zato koristimo i još jedan alat/sustav za upravljanje kvalitetom i sigurnosti hrane – HACCP.

Naša odgovornost je kupcima osigurati kvalitetan i siguran proizvod, stoga zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda, kao i higijenu djelatnika, te radnih površina i opreme redovno kontroliramo u Hrvatskom veterinarskom institutu. Osim toga pogon je pod redovitim nadzorom Veterinarske inspekcije, a zdravlje zaposlenika kontrolira Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Naš stručni tim redovito prati zakonsku regulativu, kako bi u svakom trenutku bili upoznati s aktualnim Pravilnicima i Zakonima, što doprinosi stvaranju kvalitete i sigurnosti naših proizvoda.
Posvećujemo veliku pozornost zaštiti okoliša i što racionalnijem utrošku energije u svim našim proizvodnim procesima. U skladu s važećim zakonima i pravilnicima na području zaštite okoliša provodimo sve potrebne radnje kako bi se izbjeglo onečišćenje vode, zraka i tla. Iz tog razloga vršimo razvrstavanje svih vrsta otpada od komunalnog i reciklažnog do nusproizvoda životinjskog podrijetla, čije zbrinjavanje je dalje osigurano kod ovlaštenog sakupljača.